Колеги в студа ми се появи следният проблем: на място се чува свирене, като от ремък, но при натискане на съединителя се променя звука. Първо започна само сутрин, при потегляне, на полусъединител се чуваше изсвирване, постепенно започна да свири и на място при неутрална предавка, след загряване и известен пробег шума изчезва. Явно лагер помпата е тръгнала да заминава. Та въпросът ми е каква марка съединител комплект и помпа ще препоръчате? Отделно и синхронизатора на 5-та замина - при скорост над 110км/ч 5-та хърка и трудно включма та се налага малко междинна газ за да включи без хъркане, та и синхронизатор ще сменям, но не откривам нови а само втора употреба.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съединител
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАксиален лагер с музикални наклонности. Може да кара така още Господ знае колко. Имал съм чисто нов, дето свиреше.
Смени маслото на скоростите.
---------- Post added at 12:58 ---------- Previous post was at 12:57 ----------
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениепреди да запалиш освободи от скорост и тогава паликогато въртиш на стартер не натискай съединителя
Comment
-
Аз преди месец и половина смених съединителя с чисто нов комплект на Валео и след 500км. почна да ми присвирва все едно свири ремък, но само когато съединителя не е натиснат, натиснех ли го спираше да свири. Естествено беше аксиалния лагер, но след като смених долната помпа, че беше за смяна и тя (когато сменях съединителя не беше налична и трябваше да чакам за доставка) присвирането го имаше първите 50-60км. и след това изчезна! Засега съм минал 200км. и няма присвирване, но ще видим по нататък.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеМаслото е сменено преди година
---------- Post added at 12:58 ---------- Previous post was at 12:57 ----------
Паля на свободна винаги. Дори и на свободна и без натиснат съедините свири и то само когато е студено. Миналата зима при доста ниски температури не свиреше.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеМи провери хода на жилата, иначе синхронизатор( неприятно ).
От коя марка съединител и лагер сте доволни?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеНякакви идеи?Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеКолега, вече цяла седмица "сондираш" мнения, до сега да беше закарал колата в сервиз да и направят една диагностика поне 10 пъти. Всичко до момента е shooting in the dark.Казаха ми тръгнал лагер. Едни хвалят валео, други не - били турски. ЛУК били върха на сладоледа ама майсторите дето им карам колата викат да бягам от ЛУК ТА за това питам, за личен опит и мнения, щото смотания лагер е на цената на съединител комплект.
Comment
-
Аз сложих Валео - произведен в Турция, доставен от Франция:
http://www.mister-auto.bg/bg/komplek...021834001.html.
Смених и помпата на педала - ТРВ.
Няма никакъв шум след смяната на съединителя.
Според мен и цената е добра.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99
Comment
-
Колега аз съм с Турско Валео вече 5та година и над 100к. и е чук и половината от тези 100к съм с чип.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
Comment